En annorlunda jul

Om vi fortsätter kring föregående inläggs tema med resor så vill jag tipsa om ett lite udda sätt att fira jul på. Många av de olika kryssningar som far över Östersjön mellan Sverige och Finland anordnar speciella resor just över julafton för att ge möjligheten att fira en lite annorlunda jul. Jag gjorde denna resa tillsammans med min familj och hela släkten när jag var mindre och det var ett väldigt roligt och annorlunda sätt att fira på. Självklart åt vi julmat och såg på Kalle Anka, men samtidigt kunde man underhålla sig med att spela på slotsmaskiner och träffa nya människor. Båten var fylld med speciella aktiviteter för barn och vuxna och det bästa med hela resan var enligt mig att man inte behövde tänka på allt som brukar framkalla stress kring jul såsom julmat, dukning och andra arrangemang.

Vi brukar även försöka hitta på någon rolig aktivitet ihop på förmiddagen på julafton och vad detta är kan självklart skilja sig från år till år. Exempel på saker vi har gjort är att åka pulka, spelat ishockey och spelat olika sällskapsspel.

I år kommer jag dock att fira julen hemma, men som tur är så kommer man ju åt spelen var man är idag, så får jag allt för stor abstinens kan jag ju spela en omgång poker i mobilen under julmiddagen!

Inga kommentarer.

Leave a Reply