Gå-bort-present

Om man blivit itutad sen barnsben att man alltid ska ha med sig en gå-bort-present när man är gäst hos någon så är det svårt att inte köpa något. Allt eftersom vuxenåren gör sig påminda så har jag modifierat denna regel så att den fungerar för mig. Jag tar med mig gå-bort-present är jag ska till någon som jag inte varit hemma hos tidigare. Om man då gästar någon som man varit hos flertalet gånger så anser inte jag (i alla fall) att man behöver ha en present med sig, såvida personen inte fyller år eller liknande.

En gå-bort-present bör vara något litet, inte allt för påkostat, men som betyder mycket för den som får den. Till exempel, ska du till någon som uppskattar att baka eller laga mat, köp med någon rolig bakform eller köksredskap av annorlunda slag. Om du vet att personen just renoverat ett rum i en viss färg, köp en inredningsdetalj som hen kommer att förgylla rummet med. Eller varför inte en enkel blomma eller chokladkaka. Ibland kan en toarulle och tandborste med fin rosett på bli till en rolig present.

En väninna sa en gång till mig att det är inte bra att köpa blommor som gå-bort-present för de dör, jo förvisso, men är personen intresserad av blommor och uppskattar att ha snittblommor på bordet så passar det fint till en sådan person.

Kontentan – Vad gillar personen? Skapa en present som den kommer att bli glad av!

Inga kommentarer.

Leave a Reply